Urheilua Kanariansaarilla

Riippuliito on yksi lukuisista lajeista, joita voi harrastaa Kanariansaarilla.

 

Kanariansaaret on suomalaisten suosimia matkakohteita. Sinne pääsee kätevästi Suomesta ja voit nauttia lämpimästä auringosta, mukavista ihmisistä, espanjalaisesta kulttuurista, ikimuistoisesta luonnosta, valtavista hiekkarannoista sekä ihastuttavista kylistä ja kaupungeista. Jos etsit urheilulomakohdetta, suosittelen Kanariansaaria sillä sieltä löytyy lukuisia erilaisia extreme-urheilulajeja. Voit harrastaa riippuliitoa, kiipeilyä, pyöräilyä, maastopyöräilyä, surffausta, jalkapalloa, lentopalloa, uintia, patikointia ja monia muita kiinnostavia lajeja näissä henkeäsalpaavissa maisemissa. Kanariansaarten turkoosissa vesissä voit harrastaa snorkkelointia ja sukellusta.

Mascan vuoristokylä (Teneriffa)

La Cumbren vuoristoalue Teneriffalla.

 

Erityisen hyvä urheilukohde on Teneriffa. Jos haluat harrastaa maastopyöräilyä tai patikointia ja pidät vuoristomaisemista, Cumbre on juuri sopiva kohde sinulle. Voit kokea yksinäisen, hiljaisen ja kauniin ympäristön (katso kuva yläpuolella). Myös Tenon vuoristo on hieno alue patikointiin. Jos haluat riippuliitää, voit tehdä sitä noin 70-170 euron hinnalla ja lennot kestävät noin 15-45 minuuttia. Riippuliito on hyvä mahdollisuus nähdä Teneriffan upeat maisemat ylhäältä päin. Melkein jokaisesta kaupungista löytyy myös surffaus-ja sukelluskoulu.

“Volcano Route” on La Palman kuuluisimpia ja kauneimpia patikointireittejä.

 

La Palman tulivuorisaarella on runsaasti hienoja patikointikohteita, kuten La Caldera de Taburienten kansallispuisto, jossa on lukuisia jokia, vesiputouksia, vihreitä metsiä ja syviä laaksoja. Volcano Route – patikointireitillä on vaikuttava luonto ja voit kiivetä yli 1900 metrin korkeuteen, josta näkyy koko saari. Riippuliito on suosittua myös La Palmassa.

Surffaaminen on suosittua Lanzarotella.

 

Lanzarote on mainio kohde sinulle, jos pidät patikoinnista tasaisessa maastossa ja pienillä kukkuloilla tai jos etsit kaunista surffauskohdetta. Patikointireitit kulkevat aivan meren vieressä, eikä saarella ole kovin korkeita vuoria. Korkein vuori, Pico de Jandia, on 807 metriä korkea. Alueelta toiselle liikut parhaiten kun vuokraat auton Lanzarotella.

 

Fuerteventuran hienot rantamaisemat.

Fuerteventura on vesilajien unelmakohde. Voit harrastaa surffausta, sukellusta, snorkkelointia, purjehdusta, kalastusta, purjelautailua ja monia muita vesiurheilulajeja. Saarella on lukuisia surffikouluja ja voit myös vuokrata urheilulajeihin tarvittavia tarvikkeita tai kokea hienot maisemat kajakista käsin. Kajakkeja voi vuokrata omaan käyttöön tai voit osallistua kursseille jossain lukuisista kajakkikouluista.

Las Palmasin jalkapallojoukkueen stadion

Kauniit Gran Canarian vuoristomaisemat

 

Gran Canarian saari on suosituin lomakohde Kanariansaarilla ja siellä on myös runsaasti suomalaisia turisteja. Las Palmas on saaren ja myös koko Kanariansaarten pääkaupunki. Voit mennä katsomaan myös Espanjan ykkösliigassa pelaavaa UD Las Palmasin jalkapallojoukkueen ottelua. Jalkapallo on erittäin suosittua paikallisten keskuudessa. Sitä on myös helppo pelata monilla jalkapallokentillä ja hiekkarannoilla. Saaren upeassa vuoristossa voit harrastaa maastopyöräilyä, patikointia, mopoilua ja riippuliitoa. Patikointi on melko vaativaa, sillä vuoret ovat noin 1500-1900 metriä korkeita. Korkein huippu on Pico de Las Nieves (1949m). Jos et halua patikoida tai pyöräillä, voit myös nähdä vuoret yläilmoista riippuliitäen tai vuokrata auton.

Lähteet:

“Paragliding in Tenerife.” Hellocanaryislands.com, www.hellocanaryislands.com/sites/default/files/resource/type/social/parapente.jpg.

“Outdoor Sports.” You’re on the Canary Islands Tourism Website., 4 June 2015, www.hellocanaryislands.com/outdoor-sports/

“Tenerife: Home of the Best Outdoor Activities on the Canary Islands.” Spain-Holiday.com, 12 Jan. 2016, www.spain-holiday.com/Tenerife/articles/tenerife-home-to-the-best-outdoor-activities-on-the-canary-islands

“La Palma.” You’re on the Canary Islands Tourism Website., 5 July 2017, www.hellocanaryislands.com/la-palma/

“Top 10 Most Beautiful Hikes in Lanzarote.” Komoot, Komoot, www.komoot.com/guide/825/hiking-in-lanzarote

“Kayak in Fuerteventure.” Kayakfuerteventura.com, www.kayakfuerteventura.com/en/

“Fuerteventura: Sports & Activities.” TripAdvisor, TripAdvisor, www.tripadvisor.co.uk/Travel-g187467-s406/Fuerteventura:Spain:Sports.And.Activities.html

“UD Las Palmas Stadium.” Centrocampista.com, www.centrocampista.com/wp-content/uploads/2012/09/pedro_2-e1347102271477.jpg.

“Canary Islands Mountains.” Mountainwalkingholidays.com, mountainwalkingholidays.co.uk/wp-content/uploads/2016/06/hiking-in-Gran-Canaria.jpg.

“Winter Hiking in Gran Canaria.” Mountain Walking Holidays, 15 June 2016, mountainwalkingholidays.co.uk/winter-sun-hiking-in-gran-canaria