Pikalaina ei ole tietenkään hyvä keino rahoittaa matkaa. Pikalaina voi tulla kyseeseen silloin, kun pitää esimerkiksi tilata äkkilähtö ja maksaa heti käsiraha. Silloin ei pikalainan korkeampi korko juuri tunnut missään. Matkan hinnassa äkkilähdön alennus on usein satoja euroja kun pikalainan kulut ovat kymmenissä euroissa.

Koko matkan hintaa ei kannata rahoittaa missään tapauksessa pikalainalla. Se kun on melko kallista rahaa siihen tarkoitukseen. Pikalaina voi tulla tarpeelliseksi silloin kun matkalla rahat loppuvat kesken tai tapahtuu jotain muuta odottamatonta. Pikalainan saa tilille hetkessä ja rahat ovat nostettavissa esimerkiksi pankkikortilla (visa debit tms). Se on mukavampi vaihtoehto kuin pyytää rahaa kanssamatkustajilta.

Kulut parin viikon ja kahden sadan euron lainalle ovat esimerkiksi Risicumissa (www.risicum.fi) noin neljä kymppiä. Jos sillä hinnalla matka pelastuu niin se on pieni hinta. Hakemuksen voi tehdä esimerkiksi nettikahvilassa tai hotellin tietokoneella. Tunnistautumiseen vaaditaan joko pankkitunnukset tai matkapuhelin. Hakemus kannattaa tehdä netissä niin silloin säästyy tekstarikuluilta. Ota myös huomioon, että lainoja ei myönnetä öisin. Vaikka kohdemaassa olisi keskipäivä, niin kun Suomessa on yö niin rahat saa tilille vasta aamulla Suomen aikaa. Näin on 200 viisasta päättänyt Arkadianmäellä.

Muutama vippifirma:

Risicum (www.risicum.fi)

Ikäraja: 18 vuotta

Pikalainat: 50 – 400 e

Kulut 2 viikkoa/200 euroa: 40e

Avoinna: 24h, rahasiirto 7-23

Muuta: Alle 20 vuotiaille 50 – 200 e

Ainalaina (www.ainalaina.fi)

Ikäraja: 21 vuotta

Pikalainat:  50 – 1 000 e

Kulut 2 viikkoa/200 euroa: 46e

Avoinna: 24h, rahasiirto 7-23

Muuta: Ensilaina vain 50 e tai 100 e

Pikavippi (www.pikavippi.fi)

Ikäraja: 18 vuotta

Pikalainat:  50 – 200 e

Kulut 2 viikkoa/200 euroa: 40e

Avoinna: 8-22 Suomen aikaa

[ad name=”GA, 468×60, embedded bottom”]