Matkakohteena Kanariansaaret on helppo jakaa osiin. Koska saaria on seitsemän, niin matkakohteita on yhtä monta. Pienimmille saarille ei tehdä Suomesta lainkaan lentoja ja matka niihin käy jonkin suuremman saaren kautta joko lentäen tai lautalla. Ne ovat monelle vain ”puolikkaita” kohteita, niissä käydään päiväseltään tai ollaan yö tai kaksi.

Kanarian saarten kohteet (alasivut)

Teneriffa>> Suurin ja monen mielestä kaunein. Monen mielestä ”Tenu” on se ainoa oikea.

Gran Canaria>> Eräs kaikkein suosituimmista lomakohteista. Kanarian suurin kaupunki,  Las Palmas, on siellä.

Fuerteventura>> Ehkä maailman parhaat hiekkarannat. Silti rauhallinen lomakohde. Lähemmäs Saharaa et pääse.

Lanzarote>> Sinne lennät halvemmalla kuin Marsiin. Luonto on yhtä vihreää. Siis aivan mahtava paikka.

La Palma>> Viimeinen etappi matkalla Amerikkaan. Sopii lapsiperheille.

La Gomera>> Tälle pienelle ja vehreälle saarelle tullaan päivämatkalle Teneriffalta. Osaatko viheltää?

El Hierro>> Pienin saari kaikista Kanarian kohteista. Maailman reunalla, non plus ultra.

Suuremmilla saarilla on useita suuria kohteita ja kokonaisia lomakyliä, joissa on kaikki mahdolliset palvelut mitä ikinä voi odottaa. Niistä voi olla montaa mieltä. Jonkun mielestä ne ovat keinotekoista turismiteollisuutta, ei mitään alkuperäistä, kuten yökerhot, baarit ja kasinot. Monen mielestä on hyvä, kun palveluita ei tarvitse etsiä. Kaikki on takuuvarmasti lähellä ja toimii. Alkuperäistä kulttuuria ja luontoa löytää kun vuokraa auton tai lähtee edes kävellen vähän etäämmälle. Lomalla pitää viihtyä. Silloin jos milloin kukin tavallaan.

Seitsemän varsinaisen saaren lisäksi on vielä kuusi pikkusaarta, joista yksi on asuttu. Niille ei tehdä erikseen matkoja, mutta joillakin niistä voi vierailla.


Kommentit

Kohteet — 4 kommenttia

  1. Osaisiko kukaan antaa kivoja vinkkejä joulun viettoon Kanarialla? Itseäni kiinnostaisi lähteä pimeää ja kylmää karkuun sellaiseen kohteeseen, josta kuitenkin löytyisi kiitettävästi jouluperinteitä ja vuodenaikaan sopivaa koettavaa. Löytyykö Kanarialta sellaista saarta ja kaupunkia, josta voisitte hyvällä omallatunnolla suositella?

  2. Itse aion vastaisuudessa lomailla Kanarian osalla vain ja ainoastaan La Gomeralla. On jo itsellä sen verran ikää, etten enää viitsi yöriennoilla juostam, shoppailua löytyy muualtakin ja kaipaan rauhallista ja kaunista luontoa ympärilleni. Se juuri onkin La Gomeran parasta antia, muiden turistien juomisia ja metelöintiä en halua enää eläessäni katsella etenkään maanmiesten ja -naisten.

  3. Muuten, nuo linkit saarien sivuille eivät valitettavasti tällä hetkellä johda tekstin pariin!

  4. Päivitysilmoitus:About | Kanarian Saaret

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>