Graciosa

On kuudesta pienestä Kanarian saarista suurin ja ainoa pysyvästi asuttu. Sen pinta-ala on vähän alle 30 neliökilometriä eli noin kymmenesosa pienimmästä varsinaisesta Kanarian saaresta El Hierrosta. Asukkaita saarella on erään tilaston mukaan 660, jotka kaikki asuvat saaren ainoassa kaupungissa Caleta de Sebossa. Saaren infrastruktuuri on varsin alkeellinen. Vesi ja sähkö tulevat naapurisaarelta Lanzarotelta.

Graciosalle tehdään päiväretkiä Lanzarotelle ja omatoimimatkaaja voi siellä jopa yöpyä. Alueella on muutama apartment ja pension hotelli: Girasol Playa, Enriqueta, Apartment Vista Mar, Casa Toledo, Apartmens Toledo ja Casa Carmen. Hinnat ovat 30 eurosta ylöspäin per yö ja joihinkin huoneistoihin voi majoittua suurempana ryhmänä. Rannan tuntumasta löytyy myös pieni ilmainen leirintäalue peruspalveluineen.  Vaikka saarella ei ole turistikauppoja tai -palveluita, niin Caleta de Sabossa on ainakin pankkiautomaatti, posti, kolme kauppaa ja muutamia ravintoloita.

Saaren tiet ovat päällystämättömiä hiekkateitä ja autot ovat käytännössä kiellettyjä muutamaa erityistarkoitusta varten rekisteröityä Land Roveria lukuun ottamatta. Saarella turisti liikkuu parhaiten kävellen tai vuokraamalla polkupyörän. Vakituinen lauttayhteys Graciosalle tulee Orzolan kylästä Lanzaroten pohjoisosasta. 20 euron maksu peritään paluumatkasta.

Graciosan saarella on toinenkin kylä nimeltään Pedro Barba. Siellä ei ole vakituisia asukkaita (erään tilaston mukaan vakituisia asukkaita olisi kaksi), vain muutamia kesäasuntoja. Graciosa oli pitkään vain merirosvojen hallitsema ja erään legendan mukaan saarelle olisi kätketty merirosvojen aarre.

Azoreilla on  myös Graciosa niminen saari, joka on Kanarian kaimaansa huomattavasti suurempi ja tunnetumpi.

[ad name=”GA, 468×60, embedded bottom”]


Kommentit

Graciosa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>