Fuerteventura eli tuulinen saari sijaitsee Kanarian saarista kaikkein lähimpänä Afrikan rannikkoa.  Fuerteventura on pinta-alaltaan toiseksi suurin seitsemästä Kanarian saaresta. Suurempi on vain Teneriffa. Kuten muutkin Kanarian saarista myös ”Fuerte” on saanut alkunsa tulivuoren purkauksista. Teneriffasta ja Gran Canariasta poiketen se ei ole yhden tulivuoren purkauksesta rakentunut vaan on muodoltaan pitkämäinen ”vuorijono”.

Nimensä mukaisesti saarella tuulee lähes aina. Tuuli on aivan tervetullut ilmiö saarella, jossa päivälämpötila on lähes ympäri vuoden yli 20C. Saari luonteeltaan melko karu ja sen sisäosat muistuttavat autiomaata. Saaren suurin kaupunki on Puerto del Rosario, jossa on asukkaita vähän vaille 30 000.

Matkailu

Muiden Kanarian saarten tapaan matkailu on tärkein elinkeino myös Fuerteventuran saarella. Matkailijamäärät jäävät kuitenkin vaatimattomiksi kahden suurimman kohteen Gran Canarian ja Teneriffan jälkeen. Turisteja saarella käy vuosittain reilu miljoona henkilöä.Turistien määrä on vuosi vuodelta kasvanut 60-luvun puolenvälin jälkeen, jolloin Fuerteventuran lentokenttä rakennettiin ja ensimmäiset turistihotellit avattiin.

Nähtävyydet

  • Hiekkadyynit. Kilometrien mittaisille hiekkadyyneille pääsee parhaiten tutustumaan kameliajelulla. Ja saharan autiomaakin on vain reilun 100 kilometrin päässä.
  • American Star laivan hylky. Mielenkiintoinen ja erikoinen kohde. Fuerteventura saaren rantaan 1993 ajautunut valtameriluokan höyrylaiva. Sitä kannattaa käydä katsomassa vielä niin kauan kuin se on siellä. Artikkeli Hesarissa.
  • Corralejon kalastajakylä. Saaren pohjoiskärjessä on pieni Corralejo niminen kylä, jonka keskiosa on säilynyt perinteisenä kalastajakylänä. Kylä on myös suosituin lomakohde saarella. Kylästä on säännöllinen lauttayhteys naapurisaarelle Lanzarotelle.
  • Lobos saari. Kahden kilometrin päässä Corralejon kylästä Lanzarotelle päin sijaitsee pieni Lobosin saari. Saarelle pääsee lautalla. Lobosin saarella ei ole vakituista asutusta.

Matkakohteet

  • Jandia. Saaren eteläkärjessä sijaitsevat Jandia on rauhallinen lomakohde, jossa on hyvät hiekkarannat. Bilettäjille paikka on liiankin hiljainen.
  • Corrajelo. Jo aiemmin mainittu kylä sijaitsee aivan saaren pohjoiskärjessä. Jandian tapaan hyvin rauhallinen paikka. Siellä on Kanarian Saarten upeimmat hiekkarannat.

[ad name=”GA, 468×60, embedded bottom”]
< Matkakohteet

<< Alkuun


Kommentit

Fuerteventura — 1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus:Fuerte, kohde Kanarian saarilla « Linkkejä webissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>