Seitsemästä Kanarian saaresta se kaikkein pienin sekä pinta-alaltaan, että asukasluvultaan. Saari on myös kaikkein läntisin ja eteläisin ja sijaitsee kauimpana Euroopasta. Saarelle pääsee Teneriffalta sekä lautalla että lentokoneella El Hierron pienelle lentokentälle.

Saarella on vain kolme kuntaa El PinarFrontrea ja Valverde, joista viimeksi mainittu on hallinnollinen keskus. Reilu puolet väestöstä asuu koillisessa Valverden alueella.

Antiikin aikana saari tunnettiin paikkana, joka on maailman reunalla. El Hierrosta länteen ei otaksuttu olevan enää yhtään mitään. Aiemmin El Hierroa pidettiin nollameridiaani paikkana.

Matkailu

La Gomeran ja La Palman tavoin myös El Hierro on päivämatkaajien kohde, jonne saavutaan joltain suuremmalta saarelta. Nämä kolme saarta ovat myös luonto- ja omatoimimatkaajien suosiossa. El Hierron luonto on vaihtelevaa. Saaren pohjoisosassa on karua laavakenttää ja keski- ja eteläosa on hedelmällistä sademetsää.

Nähtävyydet

  • Maailman pienin hotelli. Hotel Punta Granden väitetään olevan maailman pienin hotelli. Siellä on vain neljä huonetta.
  • Pozo de las Calcosas, muinainen kylä. Olkikattoisia kivitaloja ja luonnon muovaamia uima-altaita.
  • Charco Azulin merivesialtaat ja luola

Matkakohteet

Saarelle tehdään yleensä yhdistelmämatkoja, eikä saarelle ole rakennettu turistikyliä. Muutamia hyvätasoisia hotelleja eri puolilta saarta sekä mahdollisuus majoitukseen maataloissa.

< Matkakohteet

<< Alkuun


Kommentit

El Hierro — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>