Pieni La Palman saari sijaitsee Kanarian saariryhmän luoteisosassa. Saari on lähimpänä Amerikan mannerta ja on toiminut viimeisenä välietappina uudelle mantereelle matkaaville. Turistikohteena saari on Kanarian uusimpia. Matkailu lähti toden teolla käyntiin vasta 80-luvun alussa, kun sinne avattiin kansainvälinen lentokenttä. Aiemmin saarelle kuljettiin yleensä Teneriffan kautta lautalla ja turismi oli lähes mitätöntä. Monista Euroopan maista tehdään jo suoria lentoja La Palmalle. Suomesta lennetään yleensä ensin Teneriffalle, jossa vaihdetaan La Palmalle menevään koneeseen.

Saaren nimi on kokonaisuudessaan Isla de La Palma. Se sekoitetaan usein Las Palmasiin, joka on Gran Canarialla sijaitseva Kanarian saarten suurin kaupunki tai Palmaan, joka on Mallorcan (ja koko Baleaarien) pääkaupunki ja sijaitsee Välimerellä. Koska kaikki kolme ovat Espanjalle kuuluvilla saarilla ja suosittuja rantalomakohteita niin sekaantumisvaara on ilmeinen.

Matkailu

Vaikka La Palman turismi on kehittynyt viime vuosina voimakkaasti, niin se on hyvin vaatimatonta verrattuna Teneriffan ja Gran Canarian massaturistikohteisiin. Yhä vieläkin La Palma on monelle turistille vain päivämatkakohde, johon saavutaan lautalla joltain suuremmalta saarelta ja vietetään siellä päivä.

Kohteena La Palma on rauhallinen ja sopii niin ollen hyvin myös lapsiperheille. Juhlimista ja yöelämää rakastavan kannattaa välttää saarta ja mennä vaikka johonkin suureen Gran Canarian lomakeskukseen.

Nähtävyydet

  • Santa Cruz. Saaren pääkaupunki Santa Cruz de La Palma on viehättävä pikkukaupunki saaren länsiosassa. Asukkaita kaupungissa on vain noin 18 000.  Sekaantumisen välttämiseksi mainittakoon, että alueen hallinnollinen keskus on myös nimeltään Santa Cruz ja se sijaitsee Teneriffan saarella (Santa Cruz de Tenerife).
  • Caldera de Taburiente. Saaren keskellä kohoava suuri tulivuoren kraatteri, caldera, on vaikuttava näky.

Matkakohteet

  • Fuencaliente. Lomakohde Fuencaliente de la Palma sijaitsee La Palman eteläkärjessä. Alueella on asukkaita alle 2000.
  • Los Cancajos. Tunnetaan myös nimellä Playa de Los Cancajos. Sijaitsee saaren itäosassa vain parin kilometrin päässa saaren lentokentästä pohjoiseen. Los Cancajos on toiseksi La Palman toiseksi suurin turistialue.
  • Puerto Naos.  Saaren suurin turistikeskus sijaitsee saaren länsirannikolla.

[ad name=”GA, 468×60, embedded bottom”]

< Matkakohteet

<< Alkuun


Kommentit

La Palma — 1 kommentti

  1. Hotelliehdotuksia Las Palmasin osalle? Olen lähdössä omatoimisesti kohteeseen, eli lennot ja hotelli sekä vuokra-auto pitää varata itse. Olen kohteessa käynyt yli vuosikymmen sitten ja noista päiväistä on varmaan kaikki muuttunut aika laille. Siksi kaipaan suosituksia tuoreiden kokemusten pohjalta, mukanani on myös kaksi teiniä, joten matkaohjelmaakin voisitte ehdotella.Kiitoksia jo etukäteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>