Alegranza

La Alegranzan saari on pohjoisin kaikista Kanarian saariryhmän alueista. Se on kooltaan noin 10 neliökilometriä eli noin kolmanneksen Graciosan koosta.

Saari tunnetaan parhaiten siellä olevasta Punta Delgadan majakasta. Aiemmin saarella asui majakanvartija perheineen, nykyään vakituisia asukkaita ei ole.

Saarelle on mahdollista tehdä päiväretkiä, mutta saarelle ei voi jäädä tai omatoimisesti vaeltaa. Pääsystä saarelle voi yrittää neuvotella esimerkiksi paikallisen kalastajan kanssa. Saarelle meneminen vaatii jonkinlaisen luvan tai ilmoituksen  paikallisviranomaisille ja se ei ehkä järjesty samana päivänä. Saarelle pääsee joko toiselta pieneltä saarelta Graciosalta tai Orzolan kalastajakylästä Lanzarotelta.

Alegranza on eräs tärkeimmistä lintusaarista koko Kanarian saarten saaristossa. Siellä pesii ainakin 21 lintulajia ja lisäksi se on tärkeä levähdyspaikka monelle muuttolinnulle. Lintujen lisäksi saarella elää jäniksiä ja villikissoja. Aiemmin saarella laidunnettiin lampaita ja vuohia.

 [ad name=”GA, 468×60, embedded bottom”]


Kommentit

Alegranza — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>