Las-Caradas-TeneriffaTeneriffa (eng./esp. Tenerife) on Kanariansaarista suurin sekä väkiluvultaan että pinta-alaltaan. Siellä sijaitsee myös Kanariansaarten korkein paikka Teide . Se on samalla myös koko Espanjan korkein kohta. Tällä tulivuorella on korkeutta vähän yli 3700 metriä. Kakkoseksi jää Manner-Espanjassa sijaitseva Mulhacén, joka on vähän alle 3500 metriä.

Teneriffa sijaitsee Gran Canarialta länteen. Saaren suurin kaupunki Santa Cruz on toinen Kanariansaarten alueen pääkaupunki yhdessä Gran Canarian Las Palmasin kanssa.

Teneriffan saari on muodostunut Teide tulivuoren ympärille ja Gran Canarian tavoin sen maasto nousee jyrkästi saaren keskiosia kohti.

Matkailu

Kaikkein suosituin Kanariansaarten matkakohde on juuri Teneriffa. Yli kolmasosa kaikista vajaasta kymmenestä miljoonasta Kanarian matkaajasta suuntaa matkansa Teneriffalle. Teneriffa on erityisesti ollut brittituristien suosiossa, noin puolet saaren turisteista on kotoisin Kuningaskunnasta.

Nähtävyydet

 • Teneriffan merkittävin nähtävyys on jo aiemmin mainittu Teiden tulivuori. Oikeastaan Teneriffa itsessään muodostuu Teiden tulivuoresta ja sen muinaisen purkauksen aiheuttamista laavavirroista.
 • Papukaijapuisto, Loro Parque. Se on eläintarha, joka on erikoistunut papukaijoihin. Eläintarhasta löytyy myös runsas joukko vesieläimiä kuten alligaattoreja, delfiinejä, pingviinejä ja merileijonia. Maaeläimiä on myös kuten gorilloja, tiikereitä ja simpansseja. Papukaijapuiston kotisivut (englanniksi).
 • Orca Ocean. Eläimistä kiinnostuneille Teneriffalla on toinenkin kohde nimittäin Orca Ocean valasallas.  Se on lajissaan maailman suurin.

Lomakohteet

 • Puerto de la Cruz. Keskellä saaren pitkää pohjoisrannikkoa sijaitseva Puerto de la Cruz on eräs kaikkein suosituimpia kohteita koko Kanariansaarilla. Pohjoisrannalla on myös Garachicosin lomakohde.
 • Länsirannikko. Toinen supersuosittu kohde Playa de las Americas sijaitsee länsirannikon eteläosassa. Muita länsirannikon kohteita ovat pohjoisen Los Gifantes ja Perto de Santiago.
 • Itärannikon kohteita ovat El Medano ja Las Galletas.

Lue myös:

< Matkakohteet

<< Alkuun


Kommentit

Teneriffa — 6 kommenttia

 1. Minkälainen ilmasto Kanariansaarilla on joulukuussa? Olen menossa sinne joululomalle, kauas Suomen räntä- tai vesisateista ja pimeästä ja kylmästä. Lämmintä varmaan on mutta kuinka lämmintä ja onko sateita talvisaikaan odotettavissa useinkin?

 2. Siam Park -teemapuisto on yksi Teneriffan parhaista kokemuksista, etenkin lapsiperheille! Thaimaata muistuttavassa miljöössä on vaikka mitä koettavaa, myös hurjia laskuja ja vempeleitä. Nimet Tower of Power ja Dragon jo kertovat omaa kieltään! Se on mielestäni parempi vaihtoehto kuin tavalliset vesipuistot sun muut. Samalla kertaa saat nauttia Kanarian auringosta ja thaimaalaisesta tunnelmasta. Turvaohjeita pitää sitten kylläkin laskuissa noudattaa kirjaimellisesti eikä ihan lyhyimmät perheenjäsenet pääse laitteisiin, pituusraja on muistaakseni 110 cm.

 3. Itse olen ollut Teneriffalla vain kerran, kaksi vuotta sitten, enkä ole toista kertaa menossa. Vaikka saari on kaunis ja nähtävää riittää vaativaankin makuun, en erityisemmin pidä noin pitkälle kaupallistuneista kohteista, joissa paikallista kulttuuria on enää vaikea löytää edes vihikoiran avulla tai sitten pitää matkat jonnekin kauas pikkukyliin. Olen kuullut paljon kehuja El Hierrosta ja Gomerasta, jotka ovatkin seuraavan Kanarianmatkani määränpäitä. Niillä luulisi vielä olevan rauhallista eläkeiläisen ja luontoa rakastavan makuun.

 4. Teneriffa on kuitenkin varmaan Karariansaarista se antoisin koko perheen kannalta, koska sen tarjonta on varsin monipuolista.Kohteita löytyy jokaiseen makuun, ja esimerkiksi auton vuokraamalla saarta voi kierrellä miten haluaa, ja valita ne omalle porukalle maukkaimmat nähtävyydet. Isoja kaupunkejakin on eri puolilla Teneriffaa, joten viihdettä, ostoksia ja ravintoloita löytyy erityisen helpolla.

 5. Siis hetkinen, onko Los Gigantes vain tuon kalliomuodostelman nimi vai onko sillä nimellä myös joku varsinainen kaupunki tai kylä? Muistelen tuttavani puhuneen olleensa siellä sijaitsevassa hotellissa lomamatkallaan, mutta rantaleijonana ei kuulema oikein perustanut pikkuruisesta hietikosta. Alue on ymmärtääkseni kallioista, onhan tuo Los Gigantes juuri mahtava kalliomuodostelma ja Teneriffan päänähtävyyksiä.

 6. Teneriffan hotelleista voin omalta kohdaltani suositella viime talvena majoituspaikkana toiminutta Mar Ola Parkia. Todella tasokas ja siisti, rauhallinen sijainti lähellä palveluita aj silti suhteellisen edullinen. Olin ensimmäistä kertaa Tenulla ja sen verran tykkäsin, että aion lentää sinne tänäkin talvena karkuun Suomen pimeyttä ja jäätävää kylmyyttä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>