Kanarian matkasta eniten irti kun vuokraa auton. Riippumatta mille saarelle matkustat niin vuokra-auto tuo matkaan mukavuutta ja aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Nähtävyyksiä voi käydä katsomassa omin päin ja viettää niissä juuri sen ajan kuin itse haluaa. Voi pysähtyä pienissä kylissä missä turisteja ei niin paljon käy. Turistit kun kierrätetään retkillä aina niitä samoja reittejä ja viedään aina samoihin turistimyymälöihin. Joskus on jäänyt niistä sellainen vaikutelma, että paikallinen käsityö on sitä, että takahuoneessa leikataan ”made in China” laput pois. Paikallista käsityötä siis sekin.

Auton voi vuokrata myös vasta perillä. Se tulee yleensä myös jonkin verran halvemmaksi. Suosittelen kuitenkin, varsinkin jos olet matkalla kohteeseen ensimmäistä kertaa, vuokraamaan auton etukäteen. Perillä on turha käyttää aikaa autovuokraamon etsimiseen ja valitsemiseen. Pienten paikallisten vuokraamojen taso vaihtelee ja sopimukset tehdään usein espanjaksi, parhaimmassa tapauksessakin englanniksi. Hotellista varattu tai suurelta vuokraamolta varattu on turvallinen vaihtoehto, mutta silloin etukäteen varaaminen tulee yleensä halvemmaksi.

Helpointa on auton vuokraaminen matkanjärjestäjältä. Ja kalleinta. Kätevintä, turvallisinta  ja ihan kohtuuhintaista on vuokrata auto etukäteen joltain suurelta kansainväliseltä autovuokraamolta. Itse olen suosinut Avis autovuokraamoa. Sillä on Kanarialla toimipiste kaikissa matkakohteissa ja lähes kaikilla lentokentillä. Sivut ovat suomeksi, kuten myös kaikki tiedot varauksessa. Avis vuokraamon sivuilta on ainakin kätevä vertailla hintoja.

Toinen hyvä paikka etsiä vuokra-autoja on Holidayautos. Se ei ole autovuokraamo vaan autovaraamo. Sitä kautta voi vuokrata useiden autovuokraamojen autoja. Sivuilla sanotaan heidän tekevän yhteistyötä useiden autovuokraamojen kanssa kuten Hertz ja Budget. En ole kyseistä varaamoa koskaan kokeillut, mutta seuraavalle matkalla voisin varata auton sieltä. Kerron sitten miten onnistui. Hinnat näyttävät olevan vähän halvempia kuin Aviksella.

Autoja voi myös vuokrata samoilta nettivuokraamoilta, jotka myyvät lentoja ja hotelleja. Näitä ovat esimerkiksi: ebookers.fi, eticket.fi, seat24.fi, supersaver.fi ja travelstart.fi .

Varasit auton sitten mistä tahansa, niin suosittelen varauksen tekemistä etukäteen. Mieluummin samalla kun varaat matkan. Sama mikä pätee matkojen varaamiseen pätee myös auton vuokraukseen: mitä aiemmin olet liikkeellä, sitä parempi valikoima on tarjolla. Älä etsi halvinta, vaan valitse vähintään riittävä. Erot päivävuokrassa ovat vain muutamia euroja halvimman ja toiseksi/kolmanneksi halvimman luokan välillä. Liikaa ei kannata tuijottaa varauksessa mainittuihin automerkkeihin. Ellei erikseen mainita, niin kyseessä on vain esimerkki siitä minkä kokoisia autoja kyseisessä autoluokassa on.


Kommentit

Auton vuokraus — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>