Tälle sivulle on listattuna linkkejä, joiden kautta voi etsiä äkkilähtöjä. Äkkilähdöistä käytetään yleensä nimitystä ”nopeat”, ”kuumat” tai ”viime hetken lähdöt”.

Äkkilähtöä varatessa kannattaa olla nopea. Mutta ei liian nopea, lue tarkkaan mitä olet varaamassa. Käy monen matkanjärjestäjän sivuilla ja selvitä ensin vallitseva hintataso.

Äkkilähtöjä syntyy, jos matkoja jää myymättä tai joku peruuttaa matkan viime hetkellä. Tällöin sekä lomalennolle, että kohdehotelliin syntyy tyhjiä paikkoja. Matkanjärjestäjä ei saa näistä mitään takaisin, koska se ostaa yleensä koko lennon eikä yksittäisiä paikkoja. Myös hotelleista vuokrataan kiinteä määrä huoneita, joskus jopa koko hotellin.

Jos lähtöön on aikaa vain muutamia päiviä, niin matka kannattaa myydä pois ihan vaikka kuinka halvalla. Jokainen euro on matkanjärjestäjälle kotiinpäin, koska muuten tuotto olisi nolla. Kulut säilyvät ennallaan.

Markkinatalous pitää huolen, että matkoja ei juuri koskaan jää myymättä. Ennen internetin kulta-aikaa, ihmisiä kokoontui lentokentälle odottamaan matkalaukkuineen viime hetken äkkilähtöjä. Kun peruutuspaikka vapautui oli muutama minuutti aikaa päättää halusiko matkalle vapautuneeseen kohteeseen ja hotelliin. Matkakohteesta tai hotellista ei sopinut olla turhan nirso tai muuten sai odotella lentokentällä kauan.

Äkkilähtö linkkejä:

Lomamatkat – Lomamatkat kutsuu Salamalähdöiksi matkoja joissa lähtöön on aikaa 3 päivää tai alle. Lisäksi löytyy hyvä lista äkkilähtöjä.

Air Finland Holidays – Matkanjärjestäjä Air Finland Holidays tekee matkoja Gran Canarialle ja Teneriffalle. Päivitys: Air Finland meni nurin ja sieltä on turha etsiä enää matkoja.

Halvat lennot Kanarialle – Vertaa palvelu, josta voit etsiä halpoja lentoja ihan mihin vaan. (tämäkään ei toimi enää)


Kommentit

Äkkilähdöt — 1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>