Toiseksi pienin Kanarian saari La Gomera sijaitsee Teneriffan läheisyydessä siitä vähän länteen päin. Asukkaita saarella on vain vähän yli 20 000.  La Gomeran suurin kaupunki on San Sebastian, jossa asuu vajaa puolet saaren väestä.  San Sebastianista avautuu upeat näkymät  koilliseen, jossa kohoaa Teneriffan saarella Teiden vuorenhuippu.

Saarelle on perinteisesti kuljettu lautalla Teneriffalta. La Gomeran lentokenttä avattiin vuosituhannen vaihteessa. Sinne lennetään vain pienillä potkurikoneilla. Tällä hetkellä lentoja on kaksi päivässä sekä Teneriffalle että Gran Canarialle. Luonnonolosuhteiden takia lentokenttä on jouduttu rakentamaan melko kauas pääkaupungista San Sebastianista.

Saaren virallinen kieli on Espanja ja saaren alkuperäisasukkaat Guanchit tuhottiin kauan sitten. Alkuperäisten asukkaiden ”puhuma” vihellyskieli jäi elämään ja sitä kuulee yhä saarella.

Turismi

Suurin osa saaren matkailijoista käy siellä vain päiväkäynnillä joltain suuremmalta saarelta käsin. Viime aikoina La Gomera on noussut  omatoimimatkailijoiden suosikiksi. Erityisesti patikoijat ja lintuharrastajat ovat löytäneet runsaan ja monipuolisen luonnon. Hotelleja saarella on vain muutama. Shoppailijan ja bilettäjän kannattaa kiertää tämä kohde kaukaa. Ostoksia voi tehdä saaren pienistä kaupoista ja kojuista. Tarjolla on paikallisia tuotteita mm käsitöitä. Ja aina voi mennä lautalla päiväksi Teneriffalle ostoksille, niin tekevät monet paikallisetkin.

Nähtävyydet

  • Garanojay. Saaren kokein kohta Garanohay sijaitsee saaren keskiosissa ja on suosittu retkeilykohde.
  • Los Organos. ”Urut”, urkuja muistuttava kivimuodostelma rannalla saaren pohjoisosassa.

Matkakohteet

  • La Gomeran suosituin kohde on pääkaupunki San Sebastián saaren itäosassa.
  • Toinen kohde on Valle Gran Rey saaren länsirannikolla

[ad name=”GA, 468×60, embedded bottom”]

< Matkakohteet

<< Alkuun


Kommentit

La Gomera — 3 kommenttia

  1. La Gomera on ihana tuttavuus, etenkin muiden Kanariansaarten turistipaljouteen kyllästyneille. Itse suosittelen siellä majoittumista, koska iltaisin saarella on paras tunnelma, kun päiväretkillä olleet turistit lähtevät paluumatkalle. Iltaviihdettä ei kovin paljoa löydy vaan saari soveltuu luontoa ja rauhaa arvostaville, jotka haluavat tutustua paikalliseen perinteeseen ja elämäntapaan. Hermiquyan pikkuinen kylä on erityisen herttainen retkikohde, ja kannattaa pitää korvat auki, jotta kuulee paikallista harvinaisuutta eli El Silbo -vihellyskieltä.

  2. La Gomeran pohjoisosassa sijiatseva Hermiquya on todella rauhallinen kylä, eli jos etsitte sitä sielua valelevaa kohdetta, varatkaa sieltä hotelli. Itse majoituin viime vuonna Ibo Alfaron maalaiskartanossa, joka sijaitsee loistavalla paikalla vehreyden keskellä. Huoneesta on näkymä suoraan Atlantin aalloille ja viereiseen laaksoon. Melua ei tarvitse pelätä, sillä hotellissa on vajaat 20 huonetta ja sinne kerääntyvät vain muut hiljaisuutta arvostavat. Ympärillä ei myöskään ollut muita hotelleja.

  3. La Gomeralla ei mielestäni kannata käväistä pelkällä päiväretkellä, vaan majoittua siellä pidempään. Luonto on uskomattoman kaunista ja sen keskellä vaellellessa sielu todella lepää ja akut saa täyteen sitä voimaa, jolla taas jaksaa sitten arkena puurtaa. Itse ainakin olen jo kyllästynyt noihin turistien valtaamiin Kanariankohteisiin ja etsiskelen jotain aidompaa,, jota La Gomera juuri on!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>