Kartta: Lanzarote ja Chinijo saaristo

Lanzarote ja Chinijo saaristo

Varsinaisen seitsemän saaren lisäksi Kanariansaarten alueella on kuusi pientä saarta tai ”kohoumaa merestä” miten niitä halutaankin kutsua. Eri kielissä saaren määritelmä on erilainen ja englannin kielessä tämän kokoisia saaria kutsutaan yleensä termillä ”islet”. Nämä pienet saaret ovat Graciosa, Alegranza, Montana Clara, Roque del Oeste, Roque del Este ja Lobos. Vain suurin saarista, Graciosa, on pysyvästi asuttu. Kaikki pikkusaaret, Lobosta lukuun ottamatta, sijaitsevat Lanzarotesta pohjoiseen eli ovat lähempänä Eurooppaa kuin varsinaiset Kanarian saaret. Tätä viiden pikkusaaren muodostamaa kokonaisuutta kutsutaan Chinijon saaristoksi. Kuudes saari, Lobos, sijaitsee Lanzaroten ja Fuerteventuran välissä, aivan viimeksi mainitun rannan tuntumassa.

Pieniin saariin tutustumiselle paras tukikohta on ehdottomasti Lanzaroten saari. Lanzarotelta näkee kaikki kuusi saarta, Fuerteventuralta näkee vain yhden ja muilta ei yhtäkään.

Graciosa >> Kahdeksas ja pienin asuttu Kanarian saari.

Alegranza >> Kanariansaarten pohjoisin piste. Majakka.

Montana Clara>> Pieni saari La Graciosan takana.

Rogue del Oeste ja Roque del Este >> Kaksi kiveä meressä. Este on itäisin.

Lobos >> Päiväretkikohde Fuerteventuralta.


Kommentit

Pikkusaaret — 1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus:About | Kanarian Saaret

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>