Gran Canaria julisteGran Canaria sijaitsee Teneriffan ja Fuerteventuran välissä ja on kooltaan kolmanneksi suurin Kanarian saarista. Suurempia ovat vain mainitut naapurisaaret Teneriffa ja Fuerteventura. Muodoltaan se on pyöreä keskiosia kohti kohoava muinainen tulivuori.

Gran Canarialla on asukkaita vähän yli 800 000, joista lähes puolet asuu saaren pääkaupungissa Las Palmasissa. Las Palmas on myös toinen Kanarian Saarten pääkaupungeista. Jaetun hallinnon toinen pääkaupunki on Teneriffan Santa Cruz. Saaren pääkaupungin koko nimi on ”Las Palmas de Gran Canaria”. Tarkkaan ottaen pelkkä Las Palmas tarkoittaa provinssia, johon kuuluvat itäisimmät kolme Kanarian saarta: Gran Canaria, Fuerteventura ja Lanzarote.

Turismi

Gran Canarian saarella käy vuosittain yli kaksi miljoonaa turistia. Se on 2,5 kertaa niin paljon kuin saarella on asukkaita. Lisäksi turistisesongin aikana saarella on paljon vierastyövoimaa Manner-Espanjasta ja muualtakin Euroopasta.
Tärkein matkailusesonki ajoittuu talveen alkaen syys-lokakuussa ja päättyen maalis-huhtikuussa.

Nähtävyydet

 • Cruz de Tejedan kylä. Tejedan kylä sijaitsee korkealla saaren keskiosissa.  Sieltä on henkeäsalpaavan kauniit näkymät yli saaren. Siellä on saaren korkein kohta Pozo de las Nieves ja toiseksi korkeinta  Roque Nublo.  Pozo de las Nieves on Kanariansaarten toiseksi korkein (1949 m) paikka Teneriffalla olevan Teiden tulivuoren jälkeen.
 • Vagueta, Las Palmasin vanha keskusta. Alue on liitetty Unescon maailmanperintölistalle. Muutaman korttelin laajuinen alue huokuu keskiaikaista historiaa.  Siellä sijaitsee myös Kanariansaarten museo (Museo Canario).
 • Luolakylä Guayadequen laaksossa.  Siellä niin asunnot, ravintolat ja muutkin rakennukset on rakennettu kallioon. Alueella on myös luolakirkko ja museo.
 • Maspalomasin hiekkadyynit

Lomakohteet

Gran Canarialla sijaitsee useita lomakohteita. Niistä kolme tärkeintä aluetta ovat:

 • Las Palmasin alue saaren pohjoisosassa. Pääkaupungin läheisyys tarjoaa myös hyvät edellytykset ostosten tekemiseen ja kaupunkilomailuun. Sekä kaupunkihotelleja, että rannan läheisyydessä olevia lomakyliä.
 • Kaakkoisrannikko. Kenties kaikkein tunnetuin kohde, Play del Ingles, sijaitsee täällä. Muita kohteita ovat Bahia Feliz, Maspalomas, Costa Meloneras ja San Agustin.
 • Luonaisrannikko jossa suositut kohteet Puerto RicoAmadores, Playa del Cura ja Puerto de Mogan.

Gran Canaria Hotellit

< Matkakohteet

<< Alkuun


Kommentit

Gran Canaria — 4 kommenttia

 1. Ekaa kertaa Gran Canarialla ja varmalla viimeistä! Saari omaa kauniita kohteita, ilma on taatun aurinkoinen ja rantaelämää löytyy mutta turisteja aivan liian paljon, Sitä paitsi saarelta sai etsimällä etsiä paikallista sävyä, kaikki toimii vaan ulkomaalaisten ehdoilla ja joka kulmalla on joku suomibaari tai vastaava…

 2. Kuulkaas, osaisiko kukaan neuvoa hyvää kiinteistönvälittäjää Puerto Ricosta. Itse olen kuulut parista suomalaisesta Granilla asuvasta, jotka voivat auttaa talviasunnon vuokraamisen osalla, mutta voiko heihin luottaa vai repivätkö kamalat provikat välistä? Osaavatko paikalliset kiinteistönvälitystoimistot kunnollista englantia vai pitääkö etsiä parin kuukauden majoitusta jonkin kansainvälisen sivuston kautta?

 3. Olen menossa syyskuussa Inglesiin ja kaipaisin tietoja sen suomalaisista ravintoloista, kahviloista ja baareista. Olen lukenut sellaisista nimistä kuin Mummola, Iskelmäbaari, Kuparipannu ja Karhu. Osaisiko kukaan kertoa jokaisesta hieman enemmän, mitä ne tarjoavat, onko laadullisesti menemisen arvoisia paikkoja vai kännikalojen mestoja?

 4. Itse valitsisin Karhun tai Mummolan, Kuparipannusta en enää perusta. Mutta toisaalta, miksi homehtua suomalaisessa baarissa, kun paikallisia on vaikka kuinka paljon? Matkailu avartaa ja opettaa, mutta ei siinä tapauksessa, että istuskellaan vaan suomalaisten kanssa suomibaarissa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>