El Hierro – Charco Azulin merivesialtaat ja luola

El Hierron tunnetuin yksittäinen päänähtävyys on saaren neitseellisen pohjoisrannikon Charco Azulin merivesiallas ja sen salaperäinen luola. Keskellä mykistävää El Golfo -lahtea sijaitseva Charco Azul muodostuu itse asiassa kahdesta luontoäidin luomasta erikoisesta altaasta, joihin pääsee rappusia pitkin. Nimensä altaat ovat saaneet niiden turkoosista väristä, joka espanjaksi on azul.

Merivesialtaat on eristetty uimarien turvallisuuden vuoksi muusta merestä, ja kallioille on rakennettu jopa puulaitureita, joilla auringonotto sujuu mukavasti. Normaalisti paikalla on myös aurinkovarjoja niitä kaipaaville. Palveluihin kuuluvat tänään jopa suihkut ja baari, joka tarjoaa aterioitakin. Paikalla voit siis huoletta viettää rauhaa ja hemmottelua tihkuvan lomapäivän.

Altaisiin kuuluu myös ne osaksi peittävä laavan muovaama onkalomainen luola, jonka suojiin voit paeta auringon polttavia säteitä. Luola on kuin suoraan merirosvoelokuvista napattu, ja voitkin kuvitella vuosisatoja sitten sen olleen piraattien piilopaikka.

Huomaa, että liikuntaesteisten on mahdotonta päästä nauttimaan Charco Azulin vilvoittavista vesistä ja ainutlaatuisesta kauneudesta, sillä portaita on paljon ja niiden laskeutuminen ja kapuaminen saattaa viedä useitakin minuutteja. Sama koskee myös lastenrattaita työnteleviä perheellisiä.

Koska Charco Azul on julkista omaisuutta, on sinne vapaa pääsy. Altaat sijaitsevat hieman Los Llanillos -kylän ulkopuolella, josta pääset perille Pozo de la Saludiin johtavaa tietä pitkin, seurattuasi sinne johtavaa tietä kylttien perässä.

[ad name=”GA, 468×60, embedded bottom”]

< El Hierro
< < Matkakohteet
< < < Alkuun


Kommentit

Charco Azulin merivesialtaat ja luola — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>