Fuerteventura on yksi Kanariansaarten upeimmista matkakohteista ja tunnetaan erityisesti upeista hiekkarannoistaan, kristallinkirkkaasta vedestään ja auringonpaisteestaan ympäri vuoden. Saari tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia niin rentouttavaan lomailuun kuin aktiiviseen seikkailuun. Fuerteventuran nähtävyydet eivät jätä matkailijoita kylmäksi, vaan tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja kokemuksia.

Yksi Fuerteventuran ehdottomista nähtävyyksistä on luonnonsuojelualue Corralejo, joka koostuu upeista dyynimaisemista ja kristallinkirkkaasta vedestä. Alueella voi nauttia auringosta ja lasketella hiekkadyyneillä tai tutustua alueen monipuoliseen lintulajiin. Vierailemisen arvoinen kohde on myös Casa de los Coroneles, vanha kartano, joka kertoo saaren historiasta ja tarjoaa upeita arkkitehtonisia nähtävyyksiä.

Fuerteventuralla kannattaa ehdottomasti tutustua myös saaren monipuoliseen kulttuuritarjontaan. Lähde tutustumaan paikallisen musiikin, ruoan ja käsityöläisten tuotoksiin ja ihastu saaren ainutlaatuiseen tunnelmaan. Rantojen lisäksi saarelta löytyy myös upeita historiallisia kohteita, kuten Betancuria, saaren ensimmäinen pääkaupunki, jossa voi tutustua vanhoihin kirkkoihin ja museoihin.

Fuerteventuran nähtävyydet tarjoavat siis monipuolisia mahdollisuuksia niin rentoon lomailuun kuin kulttuurin ja historian tutkailuun. Saari on täydellinen kohde niin pariskunnille kuin perheillekin, ja sen aurinkoinen ilmasto takaa ikimuistoisen loman ympäri vuoden.

 • Corralejo Dunes on upea luonnonpuisto saaren pohjoisosassa. Se tarjoaa valtavan hiekkadyynialueen, joka ulottuu kauas horisonttiin. Alue on suosittu niin kävelyretkien kuin vesiurheilun harrastajien keskuudessa. Valkoisten hiekkarantojen ja turkoosin veden kontrasti on henkeäsalpaava kokemus.
 • Jandía Natural Park sijaitsee Fuerteventuran eteläosassa. Puisto tunnetaan sen vuoristoisista maisemista ja laajoista hiekkarannoista. Alueelle tyypillisiä ovat sen ainutlaatuiset kasvi- ja eläinlajit. Retkeilijöille tämä tarjoaa monia reittejä ja upeita näköalapaikkoja.
 • Betancuria on vanha ja historiallisesti merkittävä kaupunki saaren keskiosassa. Se perustettiin jo 1400-luvulla ja on Fuerteventuran entinen pääkaupunki. Kaupunki hurmaa vierailijat kapeilla kujillaan ja kauniilla kirkollaan. Betancurian museot ja historialliset rakennukset ovat tutustumisen arvoisia.
 • El Cotillo Lighthouse, el Faro del Tostón, sijaitsee El Cotillon kylässä. Tämä majakka on symboli Fuerteventuran merenkulkuperinteistä. Majakan läheisyydessä on myös merimuseo. Se tarjoaa upeat näkymät avomerelle ja on täydellinen paikka auringonlaskun ihailuun.
 • Ajuy Caves ovat luonnon muovaama luolakompleksi saaren länsirannikolla. Luolat ovat merkittäviä, sillä ne ovat saaren vanhimpia geologisia muodostelmia. Vierailijat voivat tutustua näihin mystisiin luoliin ja rannikon karun kauneuteen. Ajuy on myös viehättävä kalastajakylä.
 • Costa Calma Beach on suosittu lomakohde Fuerteventuran kaakkoisrannikolla. Ranta tunnetaan pitkistä, hiekkapohjaisista rannoistaan ja rauhallisesta tunnelmastaan. Se on täydellinen paikka perheille ja luonnon ystäville. Vesi on kristallinkirkasta ja soveltuu erinomaisesti snorklaukseen.
 • Oasis Park Fuerteventura on suuri eläintarha ja kasvitieteellinen puisto saaren eteläosassa. Puistossa on laaja valikoima eläimiä ympäri maailmaa, kuten kirahveja, leijonia ja seeproja. Vierailijat voivat myös osallistua erilaisiin eläinnäytöksiin ja safariajoihin. Tämä on erinomainen kohde koko perheen päiväretkelle.
 • Tindaya Mountain on pyhä vuori saaren luoteisosassa. Se on tunnettu sen muinaisista kalliokaiverruksista ja historiallisesta merkityksestään. Vuoren päälle kiipeäminen tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Tindayalla on erityinen paikka saaren kulttuurissa ja legendoissa.
 • Cofete Beach sijaitsee Jandían niemimaalla ja on tunnettu villistä kauneudestaan. Tämä syrjäinen ranta tarjoaa pitkän hiekkarannan ja kristallinkirkkaan veden. Rannan yllä kohoavat majesteettiset vuoret luovat upean taustan. Cofete on täydellinen paikka rauhalliselle päivälle luonnon keskellä.
 • La Lajita Oasis Wildlife Park on toinen suosittu eläintarha saarella. Puistossa asuu monia eksoottisia eläinlajeja sekä suuri kaktuspuutarha. Vierailijat voivat nauttia eläinten ruokinnasta ja erilaisista näytöksistä. Tämä on ehdoton kohde eläinten ystäville.
 • Lobos Island on pieni saari, joka sijaitsee Fuerteventuran pohjoispuolella. Saari on suosittu päiväretkikohde ja tarjoaa mahtavat mahdollisuudet snorklaamiseen ja sukeltamiseen. Lobos on myös luonnonsuojelualue, jossa on monia ainutlaatuisia kasvi- ja eläinlajeja. Saarella on myös vanha majakka, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään mereen.
 • Puerto del Rosario on Fuerteventuran pääkaupunki ja tärkein satama. Kaupunki tarjoaa monia kulttuurisia aktiviteetteja, museoita ja ostosmahdollisuuksia. Sen värikkäät kadut ja vilkas satama-alue houkuttelevat matkailijoita. Puerto del Rosario on erinomainen paikka kokea saaren nykyaikainen elämä.

Fuerteventura tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa kaikille matkailijoille, olit sitten luonnonystävä, rantaloman viettäjä tai kulttuurin ja historian ystävä. Saaren upeat hiekkarannat, kristallinkirkas meri ja upea aavikkoluonto tarjoavat vierailijoille unohtumattomia elämyksiä. Lisäksi saaren monipuoliset nähtävyydet kuten Betancuria, Corralejo ja Ajuy vievät matkailijat ajassa taaksepäin ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua Fuerteventuran rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin.

Muista myös tutustua Fuerteventuran herkulliseen ruokakulttuuriin ja maista paikallisia herkkuja kuten papas arrugadas ja gofio. Fuerteventura tarjoaa ripauksen eksoottista makumaailmaa, jota kannattaa ehdottomasti kokea.

Muistathan jakaa kokemuksesi ja vinkkisi Fuerteventuran nähtävyyksistä sosiaalisessa mediassa ja kommentoida artikkelia täällä sivustolla tai sen alasivuilla. Toivottavasti tämä artikkeli auttaa sinua suunnittelemaan unohtumattoman loman Fuerteventuralla ja löytämään omat suosikkinähtävyytesi saarelta. Kiitos matkaseurasta ja hyvää matkaa Fuerteventuraan!