Kanariansaaret ovat tunnettuja upeista rannoistaan ja aurinkoisista lomakohteistaan, mutta harva tietää, että saariryhmällä on myös paljon muuta tarjottavaa. Yksi näistä upeista kohteista on El Hierro, Kanariansaarten pienin ja rauhallisin saari. El Hierro tarjoaa vierailijoilleen upeat maisemat, luonnon monimuotoisuuden ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

El Hierroa kutsutaan usein ”kanarialaisten helmeksi” sen kauniiden maisemien vuoksi. Saaren jylhät vuoret ja vehreät laaksot tarjoavat upeat näkymät ja mahdollisuuden tutkia luonnon monimuotoisuutta. Saaren korkein huippu on Malpason vuori, jolta avautuu henkeäsalpaavia näköaloja ympäröivään merimaisemaan.

El Hierrolla on myös useita mielenkiintoisia kulttuurikohteita, kuten 1000-luvulta peräisin oleva pyhän Andresin kirkko, joka on saaren vanhin rakennus. Saarella sijaitsee myös Roque de la Bonanzan linnoitus, joka on peräisin 1400-luvulta ja tarjoaa kiinnostavan näköalan saaren rannikolle.

Yksi El Hierron suosituimmista nähtävyyksistä on saaren merenalainen luonnonpuisto. Vesi on kristallinkirkasta ja sen pohja on täynnä kauniita koralliriuttoja ja värikkäitä kaloja. Pääset sukeltamaan ja snorklaamaan upeissa maisemissa ja näkemään merenalaisen maailman ainutlaatuisen kauneuden.

El Hierro sopii erityisen hyvin luonnonystäville ja rauhallisemman loman kaipaajille. Saarella voi nauttia upeasta luonnosta ja tutustua kulttuuriperintöön ilman suurten turistimassojen hälinää. El Hierro tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittua ja nauttia kauniista maisemista ilman häiriötekijöitä.

Lyhyesti sanottua, El Hierro on todellinen helmi Kanariansaarilla. Saaren upeat maisemat, mielenkiintoiset kulttuurikohteet ja merenalainen luonnonpuisto tarjoavat vierailijoille unohtumattoman kokemuksen. Jos haluat paeta arjen kiireitä ja nauttia kauniista luonnosta, El Hierro on täydellinen matkakohde.

 • Roque de la Bonanza: Roque de la Bonanza on El Hierro saaren tunnetuin maamerkki ja se on yksi maailman suurimmista vulkaanisista kallioista. Kallion huipulta avautuu upea näköala yli saaren ja meren.
 • Punta de Orchilla: Punta de Orchilla on Kanariansaarten läntisin pisteen, joka tunnetaan myös nimellä ”maailman reunalla”. Täältä on upeat näkymät Atlantin valtamerelle.
 • El Sabinar: El Sabinar on ainutlaatuinen paikka El Hieron saarella, jossa kasvaa bizarrokuvia muistuttavia tuulien muovaamia sabinapuita. Tämä kallioilla kasvava metsä on yksi saaren suosituimmista nähtävyyksistä.
 • Mirador de la Peña: Mirador de la Peña on upea näköalapaikka, josta voi ihailla saaren kaunista luontoa ja jyrkkiä kallioita. Täältä on myös mahdollista nähdä toiselle Kanariansaarelle, La Gomeran saarelle.
 • Frontera: Frontera on kaunis pieni merenrantakylä, joka tunnetaan erityisesti sen kauniista rannoista ja luonnonkauniista ympäristöstä. Kylässä voi myös tutustua paikalliseen kulttuuriin ja nauttia herkullisesta kanarialaisesta ruoasta.
 • Charco Azul: Charco Azul on luonnon muovaama uima-allas, joka on täynnä turkoosinsinistä vettä. Paikka on erittäin suosittu paikallisten keskuudessa uimisen ja rentoutumisen kannalta.
 • Mirador de Jinama: Mirador de Jinama on näköalapaikka, josta voi ihailla upeita näkymiä yli saaren ja sen vehreiden laaksojen. Täältä voi myös ihailla saaren perinteisiä tuulimyllyjä.
 • La Maceta: La Maceta on suosittu uimaranta, joka tunnetaan sen luonnonmuodostelmista, joihin kuuluu uima-altaat, luonnonluolat ja vesiputoukset. Ranta on myös suosittu paikallisten keskuudessa piknikin ja grillauksen kannalta.
 • Mirador de Bascos: Mirador de Bascos on näköalapaikka, joka tarjoaa upeat näkymät yli saaren ja sen vehreiden rinteiden. Täällä voi myös nähdä perinteisiä kanarialaisia puolustuslinnoituksia.
 • Guarazoca: Guarazoca on pieni kanarialainen kylä El Hieron saarella, joka tarjoaa kauniita maisemia ja perinteistä kanarialaista kulttuuria. Kylässä voi vierailla myös paikallisessa viinitilassa ja maistella paikallisia viinejä.
 • Timijiraque: Timijiraque on viehättävä kalastajakylä, jossa voi ihailla kauniita rantoja ja perinteisiä kanarialaisia kivitaloja. Kylässä voi myös nauttia herkullista kanarialaista ruokaa ja tutustua paikallisiin kalastustapoihin.
 • Puerto de la Estaca: Puerto de la Estaca on El Hieron saaren pääsatama, josta lähtee lauttoja muille Kanariansaarille. Satamassa voi ihailla kauniita maisemia ja nauttia meren tuulista.

El Hierro on todella ainutlaatuinen matkakohde Kanariansaarilla. Saari tarjoaa vierailleen upean luonnon, joka on täysin erilainen kuin muilla saarilla. Jylhät rantakalliot, vehreät laaksot ja tuliperäiset maisemat tekevät vaikutuksen jokaiseen kävijään.

El Hierron nähtävyydet ovatkin todellisia aarreaittoja ainutlaatuisen luontonsa vuoksi. Voit tutustua saaren upeisiin luontokohteisiin, kuten Las Playasin vaikuttavaan rantakallioon tai Roquen tuliperäiseen muodostelmaan. El Hierron tulivuoren huippu on myös unohtumaton näky, ja sinne pääsee jopa patikoimalla.

El Hierron kylät tarjoavat myös paljon nähtävää ja koettavaa. Voit vierailla esimerkiksi Valetan historiallisessa keskustassa, jossa voit tutustua saaren perinteiseen arkkitehtuuriin ja nauttia kylän rauhallisesta tunnelmasta. Voit myös vierailla Fronteran kylässä, josta löydät viehättäviä kahviloita ja ravintoloita.

El Hierron nähtävyyksien lista on pitkä, ja jokainen kävijä voi valita itselleen mieluisimmat kohteet. Saarella on myös lukuisia retkeilyreittejä, joista voit valita sopivan vaikeustason mukaan. Retkeilyä harrastavat voivat tutustua saaren upeisiin maisemiin patikoiden tai pyöräillen.

Toivomme, että nautit El Hierron nähtävyyksistä yhtä paljon kuin me! Muista jakaa kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa ja kommentoida tällä sivulla tai kunkin nähtävyyden omalla alasivulla. Haluamme kuulla, mitä pidit matkastasi ja auttaa muita matkailijoita löytämään El Hierron upeat nähtävyydet.